Please Help!!
Results 1 to 4 of 4

Thread:
Please Help!!

  1. #1
    Member nelsont509's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Palm Bay, Florida
    Posts
    33

    Default Please Help!!

    Hey guys, I believe I've got a few issue's with my 12JG, attached to a 454, and that's attached to a 3800 # 26' sleekcraft. Being my first boat (and jet) it seems to take feathered throttle motions to keep rpms down (with what I would call cavitating) to get it to go anyplace. I may be jumping the gun here, I have not taken it apart yet, but, here is what I've noticed. Impeller (cut?) is a little chipped (seen worse). Water leaks around rope packing shaft in to the hull (can get it to quit leaking by snugging down the two nuts, but after a run, it leaks again and after repeating on a Saturday, no more adjustment). Also, when I service the bowl ( 80-90W) the first start-up blows a water-oil mixture all over the floor. Other than those things it seems to run on the water well with LOTS of patience. I'm looking to get your help on the matter, as I would love to fix the problem or take part in your exchange program.

    Many Thanks, Chris
    Last edited by nelsont509; 06-27-2011 at 05:50 AM.


    ...What's the magic word?...
    Quick reply to this message Reply  

  2. Remove Advertisements
    PerformanceBoats.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Northern Indiana
    Posts
    132

    Default

    Welcome to jet boating. Some things to start looking at; The leaking at the packing gland and cavitation sound like the packing is worn out or may be glazed. Suggest you remove the old and replace with new. While you have the packing out you may want to try to see what the condition of the shaft is where the packing rides on the shaft. It may be grooved badly either due to wear or improper packing adjustment at some time. Service the bowl? Are you removing the second fitting when adding the lube? If not, you may be pressurizing the bearing area and pushing oil and water past the seal. Not final answers but some points to start from.
    Quick reply to this message Reply  

  4. #3
    Member nelsont509's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Palm Bay, Florida
    Posts
    33

    Default

    Thanks for the quick reply!! I've heard that my pump could be sucking air where the packing goes. I wasn't sure but I'll be sure to check the shaft for wear and replace the packing. Yes I do remove the other plug when I fill the bowl. I think I fill left and watch the right. Is this not correct??


    ...What's the magic word?...
    Quick reply to this message Reply  

  5. Remove Advertisements
    PerformanceBoats.com
    Advertisements
     

  6. #4
    OU812 Member mel87901's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    293

    Default packing

    I though the packing was supposed to leak alittle never over tighten packing.Is this not true or what?
    Quick reply to this message Reply  

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Tags for this Thread

Digg This Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95