Voyager ignition?
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

Thread:
Voyager ignition?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Rialto,CA
    Posts
    4

    Default Voyager ignition?

    Hey all,

    New to the forum and to boating. I picked up a 20.5' 95' Advantage Classic open bow with a from what I know stock BBC (gold roller rockers when I look in the valve covers) and a American Turbine pump with a B impeller. I took off the Edlebrock 750 carb and Carter electric fuel pump, I installed a Holley 750 DP and a Holley red electric fuel pump.

    The problem I think I have now is the Voyager ignition. It is very inconsistent with the issues. Sometimes I can run at WOT and hit 5k at 52MPH and then it will instantly drop to 4500 and 45MPH like I left off the gas. Sometimes I will be cruising at 3700rpm and it will start popping like it has hit the rev limiter and then stop when I rev it up to 4200rpm.

    I tried to set the timing but when I plugged the shunt into the distributor the idle dropped to low for me to keep it running with out revving it up.

    Should I look into a big cap HEI i.e. D.U.I.? I don't have the funds rite now for MSD and don't know if I need it.

    Thanks for the help!


    Last edited by Hillbilly Deluxe; 08-28-2011 at 07:04 PM.

  2. Remove Advertisements
    PerformanceBoats.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Inland Empire-Big River
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    805

    Default

    Quote Originally Posted by Hillbilly Deluxe View Post
    Hey all,

    New to the forum and to boating. I picked up a 20.5' 95' Advantage Classic open bow with a from what I know stock BBC (gold roller rockers when I look in the valve covers) and a American Turbine pump with a B impeller. I took off the Edlebrock 750 carb and Carter electric fuel pump, I installed a Holley 750 DP and a Holley red electric fuel pump.

    The problem I think I have now is the Voyager ignition. It is very inconsistent with the issues. Sometimes I can run at WOT and hit 5k at 52MPH and then it will instantly drop to 4500 and 45MPH like I left off the gas. Sometimes I will be cruising at 3700rpm and it will start popping like it has hit the rev limiter and then stop when I rev it up to 4200rpm.

    I tried to set the timing but when I plugged the shunt into the distributor the idle dropped to low for me to keep it running with out revving it up.

    Should I look into a big cap HEI i.e. D.U.I.? I don't have the funds rite now for MSD and don't know if I need it.

    Thanks for the help!


    Congrats on the new boat and welcome to the boards! I recognize that shirt

    Richard (Sunstate)

    We wash our parts in gasoline,
    We drink Alcohol,
    And we go racing with Nitro-Methane!

  4. #3
    Senior Member Hass828's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    okie, lake Texoma
    Posts
    6,278

    Default

    Get rid of the holley red and check your fuel filters. Sounds like your running it out of fuel. Dont keep at it or you'll hurt it. Your ignition is probably fine.
    Look into a good mechanical pump.
    "if we keep doing it the same way we always do..we will always get the same results"
    H8-2-W8
    [email protected] first pass

  5. Remove Advertisements
    PerformanceBoats.com
    Advertisements
     

  6. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Rialto,CA
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by rivrrts429 View Post
    Congrats on the new boat and welcome to the boards! I recognize that shirt

    Richard (Sunstate)

    Thanks Richard, we will have to meet up some time on the water, not over a hot BB-Q!

  7. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Rialto,CA
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Hass828 View Post
    Get rid of the holley red and check your fuel filters. Sounds like your running it out of fuel. Dont keep at it or you'll hurt it. Your ignition is probably fine.
    Look into a good mechanical pump.

    Thanks for the quick reply. I have changed all the fuel filters and bypassed the fuel water separator, still no luck. I will replace all the fuel lines and then get a mechanical pump.

    Any other suggestions?

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Tags for this Thread

Digg This Thread

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95